Naiset, Naisten Kakkonen

FC United - Ysikaks FC-92   10 - 0

Jakobstad, FC United plan 1

Vieraspelistä murskatappio

Lauantaina pelattiin ensimmäinen vieraspeli naisten kakkosessa, edellisvuonna sarjan voittanutta, Pietarsaaren FC Unitedia vastaan. Ottelu päättyi kotijoukkueen 10-0 (4-0) murskavoittoon.

Peli kääntyi jo ensimmäisen puoliajan alussa Unitedin hyväksi, kun paine oli koko ajan Nivalan päädyssä. Ysikaks jäi Unitedin jalkoihin ja edes maalivahti Emma Niemelä (Lukkopro Oy) ei mahtanut mitään Unitedin tarkoille sijoituksille. Ensimmäisen 11 minuutin maali tulituksen jälkeen Ysikaks onnistui purkamaan painetta kauemmaksi omalta maaliltaan. Silloin vastustaja alkoi tyytymään pitkiin korkeisiin juoksupalloihin Nivalan puolustuslinjan taakse. Puolustuslinja onnistui kuitenkin loukuttamaan Pietarsaarelaiset lukuisia kertoja paitsioasemaan. Unitedin turhautuminen näkyi selvästi, kun matka Niemelän vartioimalle maalille ei onnistunutkaan enää suunnitelmien mukaisesti. Pallonhallinta säilyi silti Unitedilla. Tauolle siirryttiin lukemissa 4-0.

Toinen puoliaika tullaan muistamaan Nivalassa lähestulkoon tragediana. Kolmen vaihtopelaajan turvin matkannut joukkue suoritti viimeisetkin vaihtonsa 70. peliminuutin kohdalla. Melkein heti vaihdon jälkeen vastustaja iski maalin. Epäonnekkaassa torjumistilanteessa Niemelä loukkaantui ja hänet jouduttiin ottamaan pois kentältä. Maaliin myöntyi menemään kenttäpelaaja Janika Palokangas (Hypox Nivala), joka palkittiin joukkueemme sisäisellä palkinnolla JokaPaikanJukaksi. Ysikaks joutui pelaamaan yhden vajaalla. Nopeasti edellisen tapaturman jälkeen keskiviivan toisella puolen vasempana linkkinä pelannut Anette Huhtala (Sievin kunta) sai pallosta kovan tällin takaraivoon. Peli jouduttiin keskeyttämään lähes puoleksi tunniksi ambulanssia odotellessa. Sillä välin peliaika oli jo umpeutunut, mutta tuomari määräsi pelattavaksi 14 minuutin lisäajan. Nyt Ysikaks joutui pelaamaan kahden pelaajan alivoimalla. Fiilikset olivat lannistuneet kahden loukkaantumisen jäljin ja vastustajan tarjoama löylytys tuntui varmasti jokaiselta Nivalan pelurilta haastavalta. Pelin viimeiset minuutit Ysikaks tyytyi pitämään palloa omillaan omassa päädyssä. Lopputulos 10-0 oli ansaittu voitto Unitedin fyysiselle porukalle.

- Murskalukemista huolimatta tästä saa järkyttävästi hyvää opetusta. Fyysisesti ehkä sarjan kovin joukkue oli haastettavissa, mutta meidän on parannettava valtavasti omaa peli nopeutta. Tarvitsemme kovia pelejä, jotta voimme kehittyä. Tänään ei ollut meidän päivämme, mutta tästä noustaan ja entistä kovempina. Kiitos naisille upeasta taistelusta ja yhteishengestä ottelun loppuhetkillä. Unitedin taustoille myös iso kiitos ensiavusta ottelun vaikeina hetkinä, sanailee päävalmentaja Niko Aihio.

Tästä kaikesta lannistumatta ja toisin sanoen tästä kaikesta oppimalla pelit jatkuvat kotipelillä lauantaina 3.7.. Vastaan asettuu Kufu98 Kuopiosta. Kufu on näyttänyt kovia otteitaan tänä viikonloppuna IK Myrania vastaan, joten haastava peli on varmasti luvassa.

Tilastot
FC United

10 - 0

(4-0)
3'MaaliVikström Lovisa
9'MaaliNilsen Emma
11'MaaliRasmus Rebecca
17'MaaliVikström Lovisa
61'MaaliOlusanya Alexandra
67'MaaliStröm Andrea
70'MaaliStröm Andrea
73'MaaliVikström Lovisa
100'MaaliOlusanya Alexandra
102'MaaliStröm Andrea