Tyylikäs päätös miesten futsalin mestaruuskaudelle
Julkaistu: 06.03.2023 15.17

Ysikaks Nivalan miesten edustusjoukkue lähti kauden viimeiseen turnaukseen Kalajoelle ilman sen suurempia paineita varmistettuaan sarjamestaruuden 4.2. pelatussa kotiturnauksessa Sievin monitoimihallilla. Päävalmentaja Joel Visurin pelkona oli, että joukkue lähtee peleihin niin sanotusti takki auki ja lopulta kaudesta jää hieman huono maku suuhun. Visuri muistutti, että kausi tulee päättä tyylikkäästi, mutta nyt viimeistään kentällä olosta ja pelaamisesta saa nauttia.

Päivän ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Haapaveden Fc Folk. Folk voitti viime vuonna niukasti kaikki ottelut Ysikakkosta vastaan, joten tänä vuonna olisi mahdollisuus revanssiin punakoneen voitettua jo kaksi edellistä kohtaamista. Tehtävää helpotti se, että Folk oli saanut jalkeille viimeiseen turnaukseen ainoastaan yhden kentällisen ja joutuivat pelaamaan ilman vaihtomiehiä.

Vastustajan kapea rinki ja edellisen pelin väsymys oli nähtävissä heti alusta asti, kun päivän kovavireisin pelaaja Olli Pekkala avasi maalihanat kahden peliminuutin jälkeen. Ysikaks mätti vielä viisi maalia tasaiseen tahtiin ennen puoliaikaa, asialla olivat Jussi Keskisarja, Antti Laitila, Janne Vierimaa kahdesti ja vielä kertaalleen Olli Pekkala. Tauolle lähdettiin vakuuttavissa 6-0 lukemissa.

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin edellinen oli jäänyt. Maalintekijöinä kunnostautuivat Olli Pekkala jälleen kahdesti, Nico Kumpulainen, Antti Laitila, Saku Marjoniemi, Janne Vierimaa kahdesti sekä Jussi Keskisarja komealla kantapää jatkolla. Lopputulos oli murskaava 15–0. Isoista lukemista huolimatta haapavetisillä oli useampi hyvä maalintekopaikka, joista he olisivat voineet kaunistella lukemia, mutta koko kauden vakuuttavasti pelannut maalivahti Markus Pennala nappasi jo viimeistään nyt ansaitun puhtaan pelin tilastoihinsa.

Toinen ja ennakoitua tiukempi ottelu pelattiin kotijoukkue Kalajoen K-palloa vastaan. Ennen peliä Visuri piti joukkueelle vielä tarvittavan palopuheen. Puolustusta ja blokki peliä täytyi terävöittää. Kalajoki oli lähtenyt turnaukseen paljon laajemmalla ringillä, joten heillä ei tulisi loppumaan energia eikä pelistä tulisi yhtä helppoa kuin edellinen oli ollut. Hyökkäyksessä pallon ja miesten pitäisi liikkua nopeammin.

Ottelu sai Ysikakkosen kannalta unelma alun, kun Jaakko Järvelä karkasi 3:lla minuutilla läpiajoon ja viimeisteli nopealla kärkkärin tuikkauksella punakoneen 0-1 johtoon. Maalin jälkeen ottelu oli tasaista vääntöä ja Ysikakkosen oli selvästi hankala saada nostettua tempo tarpeeksi korkealle tasolle. Paria minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua Ysikaks sai helpotusta, kun kovavireinen Olli Pekkala maalasi kahdesti. Maalit olivat kuin kopioita toisistaan. Maalivahti Markus Pennala avasi nopean ja millintarkan avauksen. Olli Pekkala otti rinnalla suojaukseen, kääntyi terävästi ja puttasi pallon maaliin.

Toinen puoliaika lähti liikkeelle yhtä terävästi kuin ensimmäinen Janne Vierimaa päästyä viimeistelemään hienon, videollakin nähtävän syöttökuvion jälkeen tyhjään maaliin. Tilanne oli tässä vaiheessa 0–4. Tästä muutama minuutti ja Antti Laitila sai vasemman jalkansa vapaaksi ja täräytti painavan laukauksen yläkulmaan. Heti perään vain 20 sekuntia edellisestä Olli Pekkala jätettiin maalin edessä liian yksin ja hän viimeisteli armotta päivän toisen hattutemppunsa ja 0–6 lukemat tulostaululle. Maali-ilottelun jälkeen peliin tuli seesteisempi hetki, kunnes 8 minuutin kohdalla Markus Pennala pääsi heittämään jälleen millintarkan avausheiton maaliltaan. Pallo leijasi juuri sopivasti K-pallon puolustajan pään yli ja Janne Vierimaa onnistui nostamaan kantapäällä pallon vastaan tulevan maalivahdin pään yli. Tästä kolmen minuutin sisään Ysikaks tahkoi vielä kolme maalia lisää. Laukaukset eivät jättäneet vastustajan maalivahdille mitään palaa. Sen verran paljon ruutia niissä oli. Ensin iski Antti Laitila kovan pommin aivan tolpan viereen. Tämän jälkeen Olli Pekkala viimeisteli vielä ottelun neljännen maalinsa. Antti Laitila korjasi vielä tehominuuttien sisään hattutempun eli iski ottelun kolmannen osumansa. Kaksi minuuttia ennen loppua K-pallo pääsi vielä iskemään laihaksi lohduksi jääneen 1-10 kavennuksen.

Futsalkausi on nyt saatu päätökseen ja Yksikaks edustus haluaa kiittää kaikkia katsojia ja faneja, jotka ovat seuranneet joukkueen kautta tämän talven ajan. Edustus iski 12 ottelun aikana hurjat 109 maalia ja päästäen samalla sarjan vähiten 23. Myös lohkon maalipörssi oli Ysikakkosen hallintaa. Janne Vierimaa voitti maalipörssiin tehden 30 osumaa, Antti Laitila toinen 22 osumaa ja Olli Pekkala neljäs 13 osumaa. On hienoa, että Nivalassa harrastusolosuhteet paranevat ja Ysikaks pääsee pelaamaan ensikaudella sarjaporrasta ylempänä kotipelinsä uudessa, hienossa Nivalan monitoimihallissa!