Naiset, Naisten Kolmonen

Ysikaks 2 - FC United/2  3 - 3

Nivala, DEN-areena

Tiistai-illan tiukka taisto päättyi tasapeliin

Tiistai-iltana Ysikaks kohtasi FC United/2 kotikentällään DENillä. Lämpöinen kesäilta ja viisikymmen-päinen kotiyleisö loi tunnelmaa illan otteluun, joka oli valmis pelattavaksi.

Ensimmäisellä puoliskolla peli oli enemmän kotijoukkueen hallinnassa. Prässi toimi suunnitelmien mukaisesti ja sen ansiosta saatiinkin järjestettyä runsaasti maalipaikkoja. Viivi Turunen (Hietala Kone & Kuljetus) pääsi avaamaan maalihanat 12. minuutilla ja vei Ysikakkosen 1-0 johtoon. Maali oli Turuselle kauden ensimmäinen. Vasta ensimmäisen puoliajan lopulla United onnistui maalinteossa ja tuli tasoihin.

Toisella puoliajalla vastustaja pääsi peliin paremmin mukaan ja vääntö oli entistä tasaisempaa. Pelin tempo nousi entisestään ja pallon perässä juostiin päästä päähän, jonka vuoksi maalipaikkoja tarjoutui molemmille joukkueille kuin liukuhihnalta. Toisella puoliskolla maalinteossa onnistuivat Laura Salmu (Kalajoen urheiluakatemia) 53. minuutilla ja Emma Porkka (Hasa) 72. minuutilla suoraan kulmapotkusta. Vastustaja onnistui kuitenkin tasoittamaan tilanteen kertaalleen melko nopeasti Ysikakkosen maalien jälkeen. Lopputulos on melko maltillinen joukkueiden lukuisiin maalipaikkoihin nähden.

- Missään vaiheessa ottelussa ei oltu tappiolla, niin lopputulos vähän harmittaa, kommentoi valmentaja Miikka Koivu. Tyytyväinen voi kuitenkin olla siihen, että onnistumisia saatiin laajalla rintamalla ja treeneissä harjoitellut asiat tulevat pikku hiljaa myös peliin mukaan.

‘’Joka paikan Jukaksi’’ valikoitui tällä kertaa maalivahti Heli Nurkkala (Rytkyn Kone ja Sähkö Oy) pelatessaan ehkä kesän parhaimman pelinsä varmoilla otteillaan maalialueella. Nurkkala onnistui esimerkiksi katkaisemaan vastustajan selvän läpiajon, joka oli koitua kotijoukkueen harmiksi.

Yksi piste saatiin kerättyä pistetilille ja siihen voidaan olla tyytyväisiä. Nyt kolmosdivarin pelit jäävät pienelle tauolle ja seuraava kolmosen peli pelataan vasta 31.7. Kokkolassa GBK:ta vastaan. Kakkosen pelit jatkuvat kuitenkin jo ensi lauantaina (10.7.), kun Ysikaks saa vieraakseen RoPS/2 Rovaniemeltä. Tervetuloa seuraamaan lauantain ottelua ja jännittämään, saako Ysikaks vihdoinkin pistetilin auki myös Naisten kakkosessa!

Valokuvaaja: Päivikki Turunen

Tilastot

3 - 3

FC United/2
(1-1)
12'MaaliTurunen Viivi
43'MaaliNilsen Emma
53'MaaliSalmu Laura
60'MaaliGranlund Heidi
72'MaaliPorkka Emma
79'MaaliByggmästar Anna