Naiset, Naisten Kakkonen

Ysikaks FC-92 - IK Myran  1 - 2

Nivala, DEN-areena

Avausottelu naisten kakkosessa päättyi Nivalan niukkaan tappioon

Kausi 2021 saatiin naisten edustusjoukkueen osalta viimeinkin käyntiin, kun IK Myran Alavetelistä saapui Ysikakkosen vieraaksi. Vaihteleva sää rauhoittui juuri sopivasti ennen peliä ja niimpä kotiyleisöäkin saatiin mukavasti paikalle. Ottelu päättyi vieraan voittoon 1-2 (0-2). Myranin maalit sijoittuivat molemmat ensimmäiselle puoliajalle ja niistä vastasivat Johanna Bäckström sekä Sofia Bäck.

- Historiallinen peli ja hieno startti kauteen. Kotijoukkue on harjoitellut ahkerasti ja kehittänyt omaa peliään viimeviikkoina vahvasti keskittyen prässäämiseen ja joukkueen puolustuspelaamiseen. Valmentajana olen erittäin tyytyväinen joukkueen peliesitykseen juuri näillä osa-alueilla. Vastustaja saatiin pidettyä pois vaarallisista maalintekopaikoista lähes koko ottelun, eikä Myranin vahvistukset nousseet missään vaiheessa erityisesti esiin, kuvailee päävalmentaja Niko Aihio.

Ottelun alku tuntui kankealta ja peli keskittyi pitkän jakson vasemman sivurajan tuntumaan. Jännitys näkyi pelissä selvästi. Peliin saatiin kuitenkin kunnolla tempoa Myranin 0-1 maalin jälkeen. Vastustajan maaliin johti tilanne, jossa Nivalan sivuraja epäonnistui ja heitto meni suoraan vastustajalle, joka onnistui nopeasti jakamaan palloa omalle pelaajalleen puolustuslinjan suuntaisesti. Nopeasti kehkeytyneestä tilanteesta seurasi maali Niemelän Emman vastaantulosta huolimatta.

Vastustajan toinen maali syntyi vapaapotkusta noin 20 metrin päästä. Vapaapotkun antaja jakoi matalan pallon muurin vierestä, johon vastustaja kerkesi ensimmäisenä ja sai Ysikakkosen verkot heilumaan. Kotijoukkue ei maaleista lannistunut, vaan nosti pelin tempoa entisestään. Ensimmäisen puoliajan loppu oli selkeästi kotijoukkueen hallinnassa. Puoliskon lopussa Huhtalan sisarukset, Anette ja Siina, rakentelivat tukun maalintekotilanteita, mutta Myranin maalivahti säilytti lukemat 0-2 tauolle mentäessä.

Toisella puoliajalla nähtiinkin entistä sisuuntunut kotijoukkue. Pelissä oltiin entistä paremmin mukana ja nähtiin entistä pidempiä syöttöketjuja. Pallo pysyi kotijoukkueella paremmin hallussa, vaikka pelattiin pitkä pätkä alivoimalla Sara Jussilaisen loukkaannuttua. Kauden ensimmäinen maali saatiin aikaan Roosalotta Hillin (TJ Monipalvelu) vapaapotkusta 64. peliminuutilla. Hilli palkittiin joukkueen parhaimmaksi pelaajaksi historiallisen maalin johdosta. Ottelun loppuvaiheet olivat pitkälti kotijoukkueen hallintaa. Pallo saatiin prässättyä pois keskustasta ja vierasjoukkueen peli keskittyi kentän laidoille tilan puutteen vuoksi. Tasoitus ei ollut kaukana pelin loppu vaiheessa, mutta aika loppui kesken.

Hyvä aloitus kauteen naisilta, ja voi olla tyytyväinen pelin laatuun sekä omaan tasoon kokenutta joukkuetta vastaan. Joukkue matkaa jo viikon kuluttua Pietarsaareen, jolloin 2. divarin pelit saavat jatkoa, mutta jo tiistaina kotiyleisöä hemmotellaan kolmosen pelillä, kun vieraaksi saapuu Kälviän Tarmo.

Kiitokset vielä otteluisännälle Liikuntakeskus Uikolle!

Tilastot

1 - 2

IK Myran
(0-2)
16'MaaliBäckström Johanna
23'MaaliBäck Sofia
65'MaaliHilli Roosalotta