P09, Talviliiga

Ysikaks - OuHu  3 - 1

Ojan Rauta Areena

Talviliiga 18.4.2021

Tänään saatiin päätökseen Talviliigan pelit Kempeleessä. Talven aikana turnauksia kertyi lopulta kolme kappaletta koronan muokatessa ja viilatessa ohjelmaa useamman kerran. Viimeisessä tapahtumassa oli tarkoitus pelata peräti viisi peliä. Yhden vastustajista jäädessä pois, pelattiin kolme 25 minuutin peliä sekä yksi pidempi 2 x 20 minuutin ottelu. Liikkeessä oltiin isolla 15 pelaajan ryhmällä, mikä usean pelin tapahtumassa oli hyvä asia.

Päivän saldona pojilla oli yksi voitto, yksi tasapeli sekä kaksi tappiota. Ensimmäiseen otteluun Tervareita vastaan pojat latasivat itsensä pelillisesti parhaimpaan iskuunsa päivän aikana. Kentällä nähtiin erinomaista taistelua ja hyökkäyksen rakentelun tuloksena onnistuttiin selkeästi parantamaan maalipaikkojen rakentelua aiempaan verrattuna. Tuloksena tiukan väännön jälkeen 1-1 tasapeli Veikan tasoittaessa riemastuttavasti pelin viime hetkillä.

Toisessa pelissä ei pystytty ihan samanlaiseen esitykseen, mutta ilman taistelua ei tätäkään peliä pelattu. Tuloksena 1-3 tappio HauPalle. Kolmanteen peliin ei selvästikään pienen tauon jälkeen oltu valmiita. Jalkoja ei saatu missään vaiheessa samalla tavalla liikkeelle kuin esimerkiksi Tervareita vastaan. Tässä pelissä pelattiinkin kaksi jaksoa, joten puoliajalla olikin mietittävää kurssin kääntämiseksi. OLS Kreikalle ottelusta 0-4 voitto.

Viimeinen ottelu tuttua OuHua vastaan alkoi riemastuttavasti Honkalan Leevin päästessä viemään Ysikakkosen heti ensimmäisellä minuutilla johtoon. Tämän jälkeen pallonhallinta siirtyi OuHulle, joka saikin tasoitettua pelin. Pelinrakentelu ei ottelussa toiminut halutulla tavalla, mutta taistelua kentällä nähtiin sitäkin enemmän. Parhaat paikat joukkue sai rakennettua vastahyökkäyksillä ja erikoistilanteilla. 2-1 johtomaali syntyikin Olavin antamasta sivuvaparista, jonka Teemu jatkoi upeasti päällään maaliin. OuHu haki pelissä kovasti tasoitusta ja saikin hyviä tilanteita rakennettua. Tänään Ysikakkosen puolustus kesti ja lopussa Emil pääsi viimeistelemään vielä 3-1 osuman.

Talviliigapelit ovat valmistaneet joukkuetta hyvin tulevan kesäkauden peleihin. Kotimatkalle Ojan Rauta Areenasta lähti iloinen poikajoukko. Seuraavaksi edessä on toukokuun alussa oma Atria-turnaus DEN-areenalla. Sen jälkeen ovatkin vuorossa sarjapelit. Tästä on hyvä jatkaa treenien merkeissä kohti kevään ja kesän pelejä.