30
KES
19.00
Miehet, Miesten Nelonen

Ysikaks FC-92 - Sääripotku  1 - 2

Nivala, DEN-areena

Sääripotku-peliä

Tulkinnan varainen tulos

Miesten tukkoinen peliesitys oli painunut historiaan, kun viime keskiviikkona tanner tömisi siihen malliin, että lähiasukkaat tiesivät jalkapallopelin alkaneen. Sääripotku nimeä käyttävä joukkue oli tullut haastamaan Nivalan FC-92:sta, ikävästä nimestä huolimatta toiveissa oli,että potkut kohdistuisivat enemmänkin palloon kuin sääriluihin. Tulostaulun mukaan paikallaolijoita hehkutti paitsi peli, myös leppoisa lämpötila 30 astetta. Hirvittävän mukava oli keitellä kahvia kioskirakennuksen suojassa ja iloita ettei oma nimi ollut avauskokoonpanossa, eikä vaihtopelaajien listalla.


Ensimmäiset kaksikymmentäminuuttia olivat täysin vierasjoukkueen hallintaa, Sääripotkun hyökkääjät olivat innoissaan eikä Nivalan miehet päässeet keskiviivan yli montaakaan kertaa ja jos pääsivät, paluu tapahtui Idän pikajunan vauhdilla. Väistämättä mieleen tuli korkeamman tason peli, jossa puolustustaistelua kesti melkein 90 minuuttia ja sitten koitti häviö ja kotimatka.

Painostuksen jälkitilanteista vastapuoli sai kymmenittäin kulmapotkuja mutta Markus Pennala torjui ne kaikki nappaamalla hyppysiinsä tai nyrkkeilemällä kauemmas josta puolustus näppärästi siivosi ne kauemmaksi.

Pelin vanhetessa Nivala pääsi niskanpäälle ja peliaika rupesikin nakuttamaan Sääripotkun puolustuspäässä. Vähän reilun puolentunnin jälkeen nähtiin avausjakson ainokainen maali. Herkko Keskisarja pinkoi laidasta, syötti keskikentän sprintterille Eetu Kinnarille eikä Eetu erehtynyt missäpäin pallon kuuluisi olla, näin johtoasema oli saavutettu 1-0.

Toinen jakso ei olisi ollut yhtään heikompaa esitystä nivalalaisilta, ellei tuomari olisi pikkuisen avittanut vastapuolta, semmoinen tunne näin maallikolle ainakin verkkokalvolle piirtyi. En naisenlogiikalla ymmärrä, että jos sutjakka pelaaja pukkaa rotevampaa setää, setä osaa kaatua näyttävästi iän tuomalla kokemuksella aina on seurauksena vapaapotku, mutta jos tämä setä pukkaa lenkillä käyneen pelaajan nurin, ei pelkällä massalla vaan tihutöillä, tapahtuneessa ei ole mitään rangaistavaa. Tähän halpaan mentiin nyt harmittavan usein, pellesyöksyt upposivat kerta toisensa jälkeen, vastustajilla oli turhan hauskaa keskenään, kun hoksasivat mikämaa-mikävaluutta tehoaa.

Niimpä noin kymmenen peliminuutin ja hurjan vapaapotkujen määrän jälkeen Nivalan maalissa oli vihdoinkin pallo ja ainakin kauempaa näytti, että kolme-neljä vastustajan pelaajaakin, eipä siinä Markukselle paljoa torjuntamahdollisuuksia annettu, tilanne oli tasan 1-1.

Sääripotku onnistui vyöryttämään hyviä hyökkäyksiä ihan reilullakin pelillä ja nivalalaisten puolustajat olivat tiukoilla auttaessaan maalivahtia, tilanne pysyi kuitenkin muuttumattomana. Kunnes kaikki luulivat, että sivuraja tulee Nivalalle, vaan kuikas sitten kävikään tuomari näki toisin, Sääripotkulaiset heittivät sen nopeasti, hereilläolo yllättävistä, suorastaan merkillisistä käänteistä jäi vajaaksi ja näin vastapuolen hyökkääjät pääsivät mellevään maalintekotilanteeseen ja ikävä kyllä onnistuivat saamaan voittomaalin 1-2.

Pettymys siitä, että vieläkään ei saatu sarjapisteitä kuvastui pelaajien kasvoilta, lohtua toi, että nyt kuitenkin osattiin pelata, syötöt onnistuivat ja alun puolustusvoittoisesta pelistä päästiin hyökkäämään ja tasoittamaan puntit tasan pelitaidoissa. Tämä antaa toivoa, että ennen tynkäkauden loppua pistesaldona ei voi olla nolla.

Tilastot

1 - 2

Sääripotku
(1-0)
34'MaaliKinnari Eetu
56'MaaliLaitala Mikko
77'MaaliSmith Lawrence

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Ysikaks Nivala ry

fc92nivala@gmail.com

DEN-areena Kydöntie 5, 85500 Nivala

Vastaanotamme e-laskuja

Verkkolaskuosoite 003709416029

Välittäjätunnus OKOYFIHH